تاریخ: ۲۵ خرداد ۱۴۰۱ ، ساعت ۰۹:۴۳
بازدید: ۱۶۶
کد خبر: ۲۶۲۸۸۹
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

ظرفیت بکر معادن «صدف کوهی» گلستان| استقبال سرمایه گذاران اندک است

ظرفیت بکر معادن «صدف کوهی» گلستان| استقبال سرمایه گذاران اندک است
‌می‌متالز - حسن زاده، سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت گلستان با اشاره به این که معادن صدف کوهی کشور تنها در گلستان قرار دارد و ظرفیتی بکر برای توسعه است، استقبال سرمایه گذاران را اندک برشمرد.

به گزارش می‌متالز، درویشعلی حسن زاده اظهارکرد: صدف کوهی یک ماده معدنی خدادادی است که براساس تغییرات زمین شناسی در شرق استان گلستان یافت می‌شود.

وی با بیان اینکه این معادن در دو شهرستان گنبدکاووس و کلاله قرار دارند، افزود: تاکنون ۱۷ معدن صدف کوهی در استان شناسایی شده که از این تعداد ۱۰ معدن فعال بوده و پیمانکاران در حال بهره برداری از آن‌ها هستند.

سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت گلستان ادامه داد: هفت معدن باقی مانده هم بنا بر سلب صلاحیت‌هایی که طبق قانون انجام شده فعلاً غیرفعال است.

حسن زاده میزان ذخایر قطعی معادن صدف کوهی در استان را حدود یک میلیارد و ۵۰۰ هزار تن عنوان کرد و گفت: البته در برخی برآورد‌ها ذخیره احتمالی را تا دو برابر هم پیش بینی کرده اند.

وی همچنین با بیان اینکه سال گذشته بیش از ۹۳ هزار تن صدف کوهی از معادن استان استخراج شده، اظهار کرد: شرکت‌های بهره بردار هیچ محدودیتی در برداشت این ماده نداشته و میزان استخراج بستگی به میزان عملکرد بهره برداران دارد.

سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت گلستان در خصوص صادرات این محصول به کشور‌های دیگر، گفت: صادرات ماده خام صدف کوهی به دلیل حجم بالا و ارزش مادی پایین و امکان جایگزینی آن با دیگر مواد، توجیه اقتصادی ندارد.

حسن زاده با بیان اینکه هیچ تقاضایی از سوی کشور‌های دیگر برای دریافت این ماده معدنی وجود ندارد، تصریح کرد: صدف کوهی هیچی ارزآوری‌ای به استان نداشته و با توجه به اینکه معادن گلستان تنها معادن ایران هستند، پبشنهاد ما استفاده از این ماده در داخل کشور است.

وی افزود: موارد مصرف صدف کوهی هم اکنون در تولید خوراک دام و طیور بوده که به عنوان یک ماده افزودنی به خوراک اضافه می‌شود.

سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت گلستان در خصوص دیگر مصارف صدف کوهی گفت: این ماده معدنی در سایر حوزه‌ها از جمله، صنعت ساختمان، صنایع کاغذی، لاستیک سازی و رنگ و رزین استفاده می‌شود.

حسن زاده از ایجاد بستر‌های لازم برای حضور سرمایه گذاران سخن گفت و افزود: ما با ارائه تسهیلات مناسب و همکاری‌های لازم با سرمایه گذار، زمینه را برای فرآوری این محصول آماده کرده، اما با استقبال کم سرمایه گذاران روبرو شده ایم.

وی از اشتغال مستقیم ۷۰ نفر در ۱۰ معدن صدف کوهی گلستان خبرداد و تصریح کرد: چنانچه صنایع تبدیلی در استان ایجاد شود و سرمایه گذاران اقدام به فرآوری این محصول کنند زمینه‌های بیشتری برای اشتغال در استان ایجاد خواهد شد.

منبع: تحلیل بازار

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده